Teret a Vidéknek Fesztivál – Pécs

A kulturális fővárosban kap teret a vidék: tapasztalatcsere és mulatság.Szeptember 10. és 12. között rendezik meg Pécsett a Teret a Vidéknek Fesztivált. A rendezvényen szakmai, kulturális, és családi programok várják a vidék témájára fogékonyakat – és persze a Hungarikum Falu is kitelepül. Ez már csak egy ilyen mozgékony falu.

 

Pénteken a megyeháza dísztermében nemzetközi és hazai szakmai közönség osztja meg egymással a jó példákat, bevált vidékfejlesztési gyakorlatokat, projekteket a vonatkozó műhelykonferencia során.

Közben odakint a téren faházak és standok várják vendégeiket, a Hungarikum Falu mellett Ökopiac, Mesterségek Tere, Borvidékek Utcája, Ételek-Ízek Utcája helyszíneken, egész hétvégén.

Délután énekesek, táncosegyüttesek, asszonykórus lép fel, este nyolc órától Rúzsa Magdi szórakoztatja a nagyérdeműt koncertjével.

Másnap, szombaton hagyományőrzők, erdélyi és magyarországi tánccsoportok ropják ugyanezeken a deszkákon, a vasárnapi "családi" napon pedig színházi előadások és gyermektánccsoportok várják az érdeklődőket.

Forrás: www.umvp.hu