Tiltakozás a szerencsi szalmaégetőmű ellen

Aláírásgyűjtés indult a Tokaji Borvidék kapujába tervezett, szerencsi szalmaégetőmű ellen, mely világhírű borainkat, családok megélhetését, természeti értékeinket veszélyezteti.


TILTAKOZUNK


a Tokaji Világörökség területére tervezett szerencsi szalmaégetőmű megépítése ellen!

Alulírottak, – a tokaji borvidéken családjaink eltartása és hagyományos értékeinek ápolása érdekében munkálkodók – tiltakozunk, hogy a Tokaji Borvidék kapujában, Szerencsen környezetpusztító nagyberuházást, az ország első szalmatüzelésű hőerőművét megépítsék. Biomassza égetőt bárhol lehet létesíteni, Tokaji bort viszont csak itt lehet készíteni. Az égetőmű füst kibocsátása és főleg az általa gerjesztett teherforgalom rendkívüli módon rongálja a borvidék és a szőlőterületek levegőjét, nyugalmát. A hatalmas, 35 méter magas építmény rontja a gyönyörű tájképet, veszélyezteti az itt készülő borok megítélését, az ingatlanok értékét. Az egyre élesedő versenyben a konkurencia ezt ki fogja ellenünk használni.

Kérjük önkormányzati testületünktől, hogy segítsen a környezetpusztító nagyberuházás felépítését megakadályozni. Kezdeményezzük, hogy határozatban kérjék fel Szerencs önkormányzatát: kövessenek el mindent annak érdekében, hogy az erőmű máshol épüljön fel.

Név:………………………………………………………………….

Lakcím:………………………………………………………………

Aláírás:………………………………………………………………

További információ: info@elotisza.hu

Kapcsolódó dokumentumok