Tisztesség a magyar becsületnek

A Magyarok Vásárának helyszíne lett Kecskeméten, április 26-án a széchenyivárosi kispiac. A ragyogó tavaszi napsütésben több ezren érdeklődtek. A vásár segítséggel, szeretettel és sokak hozzájárulásával valósult meg.

Egy hangulatos vasárnap, amikor a magyar termelőket, iparosokat, népművészeket segítette egy olyan rendezvény, amely a Magyarok Szövetségének volt köszönhető. A Magyarok Vásárán nem volt bérleti díj; pozitívan álltak a kezdeményezéshez az önkormányzaton kívül a helyi cégek is.

„Ez egy mozgalom. A pártbirkózást meghagyjuk a pártoknak. Ez egy társadalmi önszerveződés, a politika messze van tőle. Csak tettek! Vukics Ferenc, az egyik vezetőnek mondott emberünk mondaná: ide az jöjjön, aki tenni akar. Itt nincsenek nagy beszédek. Nem vagyunk sem jobb, sem baloldaliak. Nemzeti érzelmű magyar emberek vagyunk. Sem több, sem kevesebb.” – mondta el Király Roland a Magyarok Szövetsége kecskeméti szervezetétől.

A vásár országos sorozat. A kecskemétinek is az volt a célja, hogy a becsületes magyar emberek portékája kerüljön a magyar emberek otthonaiba.

„Nagyon sok álmatlan éjszaka van a vásárok mögött, mert nem kis dolog ennyi embert összefogni, hogy gördülékenyen menjen minden.” – hangsúlyozta Szénási József szervező.

A vásári forgatagot színpadi előadások színesítették. Az egyik volt a barantások bemutatója.

„A barantások nemcsak harci tudományokkal foglalkoznak, hanem mindennel, ami a magyar hagyományból meríthető, és amitől a magyar ember igazából magyar emberré válik.”- nyilatkozta Molnár Pál a Hetény Vezér Barantása.

A szervezők álma valóra vált: az emberek legalább egy napra nem a plázák világát élték.

2009. április 27.
Varga Mónika
www.kecskemetitv.hu

A video megtekinthető itt.