Tudatos Vásárlók: Cégmérce – Tejipar

A Tudatos Vásárlók Egyesülete cégmércéikben az elmúlt években számtalan tejtermék gyártóját vizsgálták meg. Most összesítették mind a 14 vonatkozó cégmérce eredményét, hogy melyek a hazai tejiparban tevékenykedő cégek legjobbjai és sereghajtói.

Összesen 31 cég szerepel a 14, tejtermékeket vizsgáló cégmércében. Ezeket minden alkalommal ugyanazon szempontok (környezeti, társadalmi, állattartás, GMO stb.) szerint hasonlították össze.

Összesítés:

Az összes vizsgált szempontot egybevetve 12,5 ponttal a túró, sajt és tej cégmércékben szereplő Galgafarm nyerte az első helyezést. Második helyezett 10,5 ponttal a Naszálytej, harmadik pedig a 10 pontos Virágoskút Kft. lett. Jó eredménynek örvendhet továbbá a Kärtnermilch és az Andechser, mindketten 9,5 pontot értek el.

A cégek többsége a középmezőnyben tömörül, amelyet a Milchwerke Bechtesgadener Land (9 pont) és a Fuchs Tej (8,5 pont) vezet. 18 cég 7- 8 pont közötti (közepes) eredményt ért el.

Az tejipari cégmérce sereghajtói a Pannontej (5 pont), a Friesland, a Veszprémtej (mindkettő 4,5 pont) és a Danone (3,5 pont) lettek.

 

Bővebben: http://www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/1504