Újdonság: Fürjtojás!

November 28-án és 29-én fürjtojást is vásárolhat piacainkon. A fürjtojás beltartalmi értéke 5 db tyúktojás beltartalmi értékének felel meg és igazi ritkaság Budapesten.

 

Savanyúkáposzta – C vitamin

 

Segítünk, hogy hozzájusson a természetes c vitamin szükséges mennyiségéhez, így támogatva szervezetét, hogy erős legyen és egészséges
maradhasson! Termékkínálatunkban megtalálja termelőnk kímélő gazdaságából származó, hagyományos módon, tartósítószer felhasználása nélkül savanyított káposztáját.

*****

Szakmai siker 

Az Élő-Tisza Szövetség örömmel tudatja Önökkel, hogy munkájának köszönhetően A FVM miniszter gyártmánylapról szóló rendeletébe sikerült a termelőknek előnyös módosítást érvényesítenünk. A rendelet szerinti gyártmánylapot nem kell alkalmazniuk a kistermelőknek, vendéglátótermékeket előállítóknak, szőllőből készült termékeket előállítóknak.
Bővebb információ: Szabadkai Andrea, info@elotisza.hu

*****

Facsemete, Karácsonyi Könyvjelző- és Ajándékvásár

Ezen a héten is Tisza menti termelők és kézművesek karácsonyi ajándékkínálatával ajánljuk figyelmébe hírlevelünket. Amennyiben környezetében ismer olyan személyt vagy céget, amelynél érdekes lehet hírlevelünk tartalma, kérjük, továbbítsa, segítsen néperszerűsítésünkben!

Szeretettel ajánljuk figyelmébe beregi kézműves asszonyaink keresztszemes hímzéssel kivarrt könyvjelzőit.
Könyvjelzőink ára: Népi motívumos: 700 Ft/db + szállítási költség

Rendelését könyvjelzőkre várjuk az info@elotisza.hu mail címre. Kérjük, adja meg a telefonszámát, a megrendelt termék típusát, mennyiségét, címét, az átvétel módját és idejét.

Nem feltétlen kell szállítási költséget fizetnie, mert december 12 és 22 között Budapesten több helyszínen is biztosítjuk a megrendelt könyvjelzők személyes átvételét. Könyvjelzőink az alábbi boltokban kaphatók Nyíregyházán: Szent István u. 4. (könyvesbolt)

*****

 Karácsonyi Ajándékkatalógus

Manapság sokat hallunk a társadalmi felelősségvállalásról, és egyre többen és többen tesznek azért, hogy ez a kifejezés valós tartalommal teljen meg. Tisztelettel ajánljuk figyelmébe magas minőségű, Tisza menti tájtermékeinket, amelyek közvetlenül termelőktől, előállítóktól származnak. Ezek a termékek, amellett, hogy minőségükkel és megjelenésükkel is kiemelkednek a többi árucikk közül, kifejezik a megbecsülést, a tradíciók tiszteletét és a hazai gazdaság erősítése iránti elkötelezettséget. Segítséget jelentenek a Tisza mentén tevékenykedő termelőinknek, kis- és középvállalkozásoknak. Termelőink egy hátrányos helyzetű, munkanélküliséggel küzdő országrészben teremtenek munkahelyet, megélhetést, mely a környezet erőforrásait bölcsen hasznosítja.

Bővebben a termékekről:
1. Cégajándék katalógus
2. Lakossági ajándék katalógus

30. 000 Ft rendelés esetén ingyenes a házhozszállítás.
Képek a termékekről itt.

Helyszínek, ahol az előrendelt terméket szállítási költség nélkül átvehetik:
december 12. szombat, II. ker. Komjádi uszoda előtti szombati piac, Élő Tisza stand, 6.30-12 óráig.
december 13. vasárnap, XVI. ker. Sashalmi téri piac, Magyarok vására rész, Élő Tisza stand 7-12 óráig.
december 14-22. XV. Novák piac, Magyarok piaca rész, (kedd-szombatig) 7-17 óráig, e-maies visszaigazolás után.
december 17. csütörtök, III. ker. Bécsi út 221-229-es sz. háztömbök előtti parkolóban, az ÉLŐ TISZA Karácsonyi Vásáron!

*****

 Programajánló:

 1. Élő-Tisza a televízióban

Az ECHO TV által készített interjú kedden (nov. 24-én) 22:30 lesz látható a Barométer című műsorban.

 2. ÉLŐ TISZA KARÁCSONYI VÁSÁR

Várjuk szeretettel az Élő-Tisza termelőinek termékeivel Karácsonyi Vásárunk alkalmával! Időpont: december 17. csütörtök, Helyszín: 1032 BP. Bécsi út 213-229. Info: info@elotisza.hu

 3. Biogazda tanfolyam Budakeszin

Biokultúra Közép-magyarországi Egyesület Budakeszi csoportja és az Öko-forrás Alapítvány kezdő Biogazda tanfolyamot rendez Az ökológiai
földművelés alapjai címmel. Időpont: 2009. december 5. szombat Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ, Budakeszi, Fő u. 108. Képzés díja: 1.000 Ft., a Budakeszi csoport tagjainak ingyenes.  Bővebben itt. 

Az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ szeretettel meghívja Önt 2009. november 25-én (szerdán) 15 órára PÁRATLAN KINCSÜNK,A TERMŐFÖLD című rendezvényére. A rendezvény helyszíne: 1012 Budapest, Attila út 93. (a Déli pályaudvar közelében)

 
5. Önfenntartó települések: realitás vagy álom?

A Fejér Paktum Egyesület konferenciát szervez a fenti látható témában. Helyszín: Székesfehérvár, Piac tér 12-14. Irodaház Réz-terem, Időpont: 2009. november 24. kedd 13 óra. Kapcsolat: Briski Melinda, email: briskimelinda.paktum@gmail.com, mob: 70/426-9591

 6. Száműzött Magyar Irodalom előadás

November 30-án hétfőn, 18 órától a Püski-Masszi Galéria szeretettel meghívja Önt a "Száműzött Magyar Irodalom" című előadására, amelynek témája Sinka István. Belépti díj 600 Ft. Bővebben itt.  

*****

Eheti termékkínálatunk: (házhozszállítás költsége a rendelt érték 20 %-a, de maximum 5.000 Ft)

� Fürjtojás: 30 Ft/db; Besenyszög

� Bosc, Alexander, Kobak körte: 200-300 Ft/kg; Bács

� Kiffer körte: 150 Ft/kg; Kemény, eltenni való – Nagykörű

� Jonatán: 79 Ft/kg; Kisméretű – Szabolcs

� Körte, Packhams Triumpf: 200-300 Ft/kg; Maklár

� Sütőtök, Orange: 120 Ft/kg; Sütnivaló tök – Cibakháza

� ALMUSKA 5 literes: 1.390 Ft/db; 100% almalé jonatán almából, préselt; Nyíregyháza.

� Birsalmalé 5 literes: 1.300 Ft/db; 80% granny smiss alma és 20% birs, Csak tömlővel, doboz nélkül; Nagykörű.

� Birsalmalé 5 literes: 1.300 Ft/db; 80% granny smiss alma és 20% birs, dobozos; Nagykörű.

� KÉKSZŐLŐ lé, 5 literes: 1.600 Ft/db; 100%-os, nagyon édes (must). Csak tömlős kiszerelésben.

� KÉKSZŐLŐ lé, 3 literes: 1.000 Ft/db; 100%-os, nagyon édes (must). Csak tömlős kiszerelésben.

� Burgonya: 100 Ft/kg; Lila héjú erdélyi, kímélő gazdálkodásból, tárolható, fehér húsú, Nagykörű.

� Sárgarépa: (180) 180-200 Ft/kg; Kímélő gazdálkodásból, szabadföldi. Nagyobb tétel esetén alacsonyabb az ár,Nagykörű.

� Petrezselyem gyökér: 350 Ft/kg; Kímélő gazdaságból, szabadföldi, Nagykörű.

� Petrezselyem gyökér: 100 Ft/kg; Görbe, vagy vágott, kímélő gazdaságból, szabadföldi min. 2kg rendelés esetén, Nagykörű.

� Pasztinák gyökér: 450 Ft/kg; Kímélő gazdaságból, szabadföldi, Nagykörű.

� Vöröshagyma: 140 Ft/kg; Kímélő gazdaságból, szabadföldi, Nagykörű.

� Lilahagyma: 250 Ft/kg; Kímélő gazdaságból, szabadföldi, Nagykörű.

� Céka: 140 Ft/kg; Kímélő gazdaságból, szabadföldi, Nagykörű.

� Dióbél: 1.400 Ft/kg; Kímélő gazdaságból, szabadföldi, Nagykörű.

� Őrölt csemege Fűszerpaprika: 2.400 Ft/kg; kímélő gazdálkodásból, 1/2 kg-os, és kg-os kiszerelésben, Nagykörű.

� Ételízesítő: 600 Ft/db; Sóval, darálva, tartósítószer és egyéb adalékanyag nélkül, Nagykörű

� Savanyított káposzta: 600 Ft/db; Kímélő gazdaságból, szabadföldi, tartósítószer nélküli, tormával és mézzel savanyítva, Nagykörű

Házhozszállítás: Budapesten 20 000 Ft feletti rendelés esetén házhozszállítást vállalunk, melynek költsége a rendelési érték 20 százaléka, de maximum 5.000 Ft. Kérjük, küldje el a pontos szállítási címet és telefonszámát, amennyiben házhozszállítást kér. Ha csak hétköznap jó a kiszállítás, kérem, jelezze!


Facsemeték kaphatók. CSAK ELŐRENDELÉSRE és korlátozott számban.

Az átvétel időpontjai és helyszínei: November 28-án a Komjádi uszoda előtti piacon; November 29-én a Sashalmi téri piacon.
Nagyobb megrendelés esetén az átadás egyéni megoldásáról érdeklődjön az info@elotisza.hu vagy a 30/7688718 telefonszámon.
Fajta- és árjegyzék itt. Egyedi árajánlat nagyobb tétel esetén!

Előrendelés:

info@elotisza.hu
Szombat-vasárnapra előrendelést november 26-ig, csütörtök estig veszünk fel. Előrendelés:  NÉV, e-mail cím, HELYSZÍN és DÁTUM megjelöléssel, valamint a kért MENNYISÉG megadásával. Előrendelését BELÉPÉS után a honlapon keresztül is leadhatja!

1. 2009. november 28. szombat 7-12 óráig; III. ker. Komjádi előtti piac, SZÖVET stand. Az előrendelést 10 óráig tartjuk, vagy az Ön által külön jelzett átvételi időpontig. Előrendelés e-mailen vagy a honlapunkon

2. 2009. november 29. vasárnap 7-12 óráig XVI. ker. Sashalmi téri piac. Magyarok vására rész, fedett részen a középső sorok, bejárattól távolabbi szélén. Az előrendelést 10 óráig tartjuk, vagy az Ön által külön jelzett átvételi időpontig. Előrendelés e-mailen vagy a honlapunkon:

Észrevételeit, javaslatait és a reklamációt, leiratkozási szándékát az info@elotisza.hu címen fogadjuk. Vis major: Kérjük, hogy a meghirdetett helyszínekre csak ÚGY INDULJON, hogy INDULÁS ELŐTT megnézi honlapunkat (www.elotisza.hu), mert itt értesülhet az esetleges VIS MAJOR helyzetről (friss szedés, időjárás). Előrendelőink visszaigazolást kapnak rendelésükről.

*****

 

 Más szervezők őstermelői vásárai:

Magyar Őstermelők Velencei-tavi Egyesülete a 48. héten az alábbi helyeken tartanak zöldség-gyümölcs vásárt.
2009. november 28-án 7-13 óráig ( szombat )

1.) Rákosmente Vigyázó Sándor Művelődési Ház parkolója ( XVII. Pesti u. 113.)
2.) Kőbánya Belső lakótelep, Bánya utcai iskola ( X. Bánya utca)
3.) Kőbánya-Ujhegyi lakótelep, Piros Iskola ( X.Ujhegy sétány  1-3. ) CBA mellett

2008. november 26-án, csütörtökön 14-18 óra között
Óbuda – Bécsi úti lakótelep III. Bécsi 225. a Lakásszövetkezet parkolója.
További info: Proniewicz Ferenc, 06-20-462-7945

******

Legyél Te is Tündérkert tag!

Debrecen környékieknek ajánljuk ezt az ígéretes kezdeményezést. Mi jár a Tündérkert tagsággal? 110 m2;-es kert bérlése a Hajdúsági Tájvédelmi Körzet területén, A részvételi díj fejében nem csak egy földdarabot kap, hanem egy öt évre szóló szakmai segítséget, teljes vetési- és ültetési tervet, amely a kedvező növénytársítások, megfelelő vetésforgó és a személyes igények alapján kerül kidolgozásra. A terület, a nagysága és az alkalmazott kertművelési eljárások (vegyeskultúrás kert, dombágyás, vegyszermentes művelés) alapján képes ellátni egy 4-5 tagú családot tiszta, egészséges zöldséggel és kezdetben bogyósokkal (köszméte, ribiszke, málna, szeder, szamóca), később gyümölcsökkel is. Bővebben itt

Érdeklődni itt lehet:
Bolya Gergely: 06-20/235-2223, bolyag@elohazakprogram.hu
Czeglédi Anett: 06-70/933-1433,

anettczegledi@gmail.com

 *****

 LEKVÁROK magyar termékelőállítótól
1, bodza, meggy, piros ribizli, csipke/csipke-birs, szilva, fekete szeder, birsalma-szőlő korlátozott mennyiségben. Ára: 550 Ft/400g, szállítás költségét a vevő állja.
2, Színproblémás sárgabarack-velő, cukor hozzáadásával csak készre kell főzni.
Ára: 2.100 Ft/4.25 literes üveg.
A lekvárok nem tartalmaznak színezéket-aromát-tartósítoszert.

Info:Horváth Gyöngyi 30/66-320-66; gyongyi.horvath@humagro.hu

cserkeszkom@freemail.hu

*****

HÁZI SAJTOK!

Örömmel értesítelek Benneteket, hogy már elérhetőek az első Tündéri Finomságok. Natúr és ízesített ízletes tanyasi tehéntejből készült gomolyasajtok natúr és ízesített, valamint füstölt változatban is rendelhetők. Az ízesített sajtok snidlinges, lilahagymás, fokhagymás, petrezselymes, borsos, pritaminos, diós, köményes ízesítéssel készülnek. A natúr és ízesített sajtok ára 2.000 Ft/kg, a füstölt sajtoké 2.500 Ft/kg. A szállítási határidő: friss sajtok esetén 3 nap, érett és ízesített sajtok esetén 5-8 nap, füstölt sajtok esetén 10-12 nap. Debrecenben és Budapesten házhoz szállítunk.

Bolya Gergely
06-20/235-2223

 *****

RACKA birka!

Racka rendelhető a következő tételekben:
1 egész (körülbelül 20-24 kiló) 2 400 Ft/kg
Fél (körülbelül 10-12 kiló) 2 400 Ft /kg
Negyed hátsó (körülbelül 5-6 kiló) 2 700 Ft /kg
Negyed első (körülbelül 5-6 kiló) 2 500 Ft /kg
Mindez konyhakész állapotban!
Pesten, Veszprémben megoldható az átvétel. De át lehet venni a helyszínen is, Tahitótfaluban az Aranyos Szegeletben!
Érdeklődni e-mailben a

tarsoly@aranytarsoly.hu-n lehet. A megrendeléseket is ide várjuk!

RACKA MENTÉS:

www.mentsdmegarackat.hu

 *****

Bánkúti Búzából való (legnagyobb sikértartalmú, hazai fajta), BIO művelésből származó teljeskiörlésű liszt eladó a Dél-alföldön!
                   
Lajos család: 70/561-1973

 *****

 Háziszörp Perőcsényből való gyümölcsökből!

Gyümölcslé és cukor, mindenféle egyéb adalék, tartósítószer, színezék, meg miegymás hozzáadása nélkül. 3 literes "Bag in Box", azaz "zacskó a dobozban" csomagolásban csappal. A szörp nincs felforralva, csak 75 fok körüli hőmérsékleten fertőtlenítve. fekete ribiszke (cukros és cukormentes), 2.500 Ft/ doboz
piros ribiszke 2.500 Ft/ doboz
vegyes ribiszke, 2.500 Ft/ doboz
málna, 3.500 Ft /doboz
szeder, 3.000 Ft/ doboz
Feketeribiszkelé 100%  2500 Ft/3liter

fekete.agnes@t-online.hu   távbeszélő:30-280.2234; Házhozszállítást is vállalnak (Bp. és környéke) 3 doboztól.

******

A hírlevelet Temesvári Szilvia és Szabadkai Andrea készítette.

Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület
info@elotisza.hu
www.elotisza.hu (új honlapunk)
www.elotiszaert.hu  (régi honlapunk)

 

Munkánkat a EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az ÖKOTÁRS Alapítvány és partnerei támogatták a 2008. NCTA

"Élő Tisza – aTisza mente tájainak újjáélesztéséért" című pályázat keretében.

 

Szövetség az Élő Tiszáért
SZÖVET

Kérjük, támogassa munkánkat adója 1%-ával!

Tevékenységünkről itt olvashat:
www.elotisza.hu

www.elotiszaert.hu

Tel.: 06-30-768-8718
Fax:  06-56-494-351
Adószám: 18841149-1-16