Velocipéddel a Tisza mentén

Hídvégi-Üstös Pálnak ismét csodájára járnak környéken lakók. Egy velocipéddel kerékpározza végig a Tisza-menti településeket, hogy a Tiszavölgy Kalandtúrára hívja fel az emberek figyelmét.

 

 

 

Kerékpárosok fogadták szombaton délután Szolnok határában Hídvégi-Üstös Pált, aki népviseletben, egy 1860-ban készült velocipéd másolatának nyergében érkezett városunkba. Több százan felszálltak rá útközben, de nagyon nehéz megtanulni a technikáját.

A Tisza nagykövete ezzel a különleges, tradicionális kerékpárral az utóbbi napokban több száz kilométert tett meg egy nemes célért. Április 27-én indult Poroszlóról, a Tisza-Tavi Ökocentrum megnyitó ünnepségéről és azóta járja a folyómenti településeket, hogy az embereket meghívja a Tiszavölgy-Kalandtúrára, amely a Tisza-vidék értékeit mutatja meg a résztvevőknek.

Hídvégi-Üstös Pál szolnoki látogatása során a Szent Tamás Görög Katolikus Általános Iskolában találkozott a Curie Kémia Emlékverseny résztvevőivel, majd egy rövid városnézés után folytatta útját. A Tisza nagykövete 1200 kilométer végigtekerése után hétfőn, a Tisza-tó Vízszintavató napján érkezett vissza Poroszlóra.

Forrás: Szolnok Tv

A Tiszavölgy Kalandtúráról részletesebben itt olvashat.