VízVálasztás a MOGY-on

A Magyarok Országos Gyűlése (MOGY – Ópusztaszer, 2019. augusztus 3.) szakmai tartalmai között jelentünk meg a VízVálasztó programunkkal. https://www.mogy2019.hu/programok

Pénteken az Egyesület jeles képviselői tartottak előadásokat több szekcióban az alábbiak szerint:

  • Balogh Péter: A fenntarthatóság értelmezései – üzleti, technokrata és természetalapú megoldások
  • Báder László: Életet a víznek, vizet az életnek!
  • Sirkó Zoltán: VízVálasztás a városokban – a városi növénytársulások jótékony hatása
  • Balogh Péter: VízVálasztás a Tiszai-Alföldön: ártéri tájgazdálkodás

Saját sátrunk is volt, a „Vidék Jövője” sátor programját vállaltuk fel, aminek szombati napját teljes egészében a VízVálasztással töltöttük ki. A sátor háziasszonya mindvégig Törő Krisztina volt, aki mindhárom napra szervezett programokat. (Fényképek a bejegyzés alján!)
A
VízVálasztó – Válaszd a vizet! projektünk ismeretterjesztő fórum részletes programja itt elérhető.
Délelőtt előadások voltak, délután zivatar és több órás „kerekasztal beszélgetés”, este Barkóczi Csaba természetfotó-vetítése.
Harangozó Imre alapozó világnézeti előadását emeljük ki, ami a MOGY saját felvételén nézhető a youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=O8M9JKrh29o

A projekt támogatásának, és Kun Gábor munkájának köszönhetően 8 GB-nyi saját felvétel is van az előadásokról és a kerekasztal-beszélgetésről. (A kerekasztalt külön plakáton is meghirdettük.)

A kerekasztal beszélgetés szakmai résztvevői a SZÖVET részéről, illetve felkérésében (a megszólalás sorrendjében): Margóczi Katalin, Deák József Áron, Németh Zoltán, Toldi Csaba, Báder László, Kökény Attila, Molnár Géza, Joó Lajos, Nagyné Törő Krisztina, Balogh Péter, Szijártó Csilla, Kovács Péter, Barta Károly, Sirkó Zoltán, Pitlu János.

Moderátor-házigazda: Nagyné Törő Krisztina és Balogh Péter.

Kapcsolódó dokumentumok