VÖRÖSISZAP ADOMÁNYGYŰJTÉS

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület felhívással fordul a lakossághoz és kéri, hogy aki tud pénzbeli gyorssegéllyel járuljon hozzá létfontosságú egészség-megőrzési eszközök, védőfelszerelés beszerzéséhez. 1000 Ft adomány 4 db porszűrős maszkot, 5000 Ft pedig egy adag védőfelszerelést ( 1 pár gumicsizma és kesztyű) jelent a terepen dolgozóknak.
 

Az egyesület az érintett települések, elsősorban Devecser és Kolontár önkormányzatával egyeztetve kíván azonnali segítséget nyújtani a vörösiszap-áradat sújtotta területek lakosságának, valamint az ott dolgozóknak. 

A 2010. október 4-én történt, a világon ez idáig egyedülálló, katasztrófa által sújtott területeken élőknek, valamint az ottani feladatokban részt vállaló munkaerő támogatásához szeretnénk gyors segítséget nyújtani. Toldi Tamással, Devecser város polgármesterével és a helyszínen dolgozókkal egyeztettünk. Az ő elmondásuk alapján az egyik legégetőbb az eltakarítási munkálatokban segédkezők számára védőeszközök biztosítása. A Csalán Egyesület e hét végéig az érintett települések minden lakójának megfelelő védőmaszkot (6000 db) és legalább 500 pár gumicsizmát szeretne kiosztani.
1000 Ft adomány 4 db porszűrős maszkot, 5000 Ft pedig egy adag védőfelszerelést ( 1 pár gumicsizma és kesztyű) jelent a terepen dolgozóknak.
Kérjük, lehetőségeihez mérten Ön is segítsen a létfontosságú eszközök beszerzésében.

A pénzbeli felajánlásokat a Csalán Egyesület vagy a 11600006-00000000-02978495 sz. bankszámlaszámra várja, a közleményben kérjük, mindenképpen tüntesse fel: VÖRÖSISZAP ADOMÁNY vagy az egyesület honlapján, paypal rendszeren keresztül, azonnal, online is utalhat.
http://csalan.hu/adomanygyujtes

Minden beérkező adományt a felsorolt eszközök vásárlására és kiosztására fordítunk, a felajánlott összeg nagyságáról és a felhasználásról a weboldalunkon folyamatosan beszámolunk. Az eddig beérkezett adományokból a tegnapi nap már elkezdtük gumicsizmák, védőkesztyűk kiosztását. A Csalán Egyesület a lakosság korrekt tájékoztatását is feladatának tartja, ezért osztottunk szórólapokat is, amelyek a katasztrófa alapinformációit és az első napok legfontosabb teendőit foglalják össze.

A felajánlásokat előre is köszönjük! Most minden forintra szükség van.

Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke
Csalán Egyesület
88/578-390
06/30/468-49-94

Kapcsolódó cikkek:

Orbán Viktor nem látja értelmét a helyreállításnak Kolontáron

Orbán: Itt nem lehet élni!