Vízválasztó fórum Tokajban

Vízválasztó – Válaszd a vizet! szakmai és ismeretterjesztő fórum a helytelen tájhasználat okozta szélsőségek megoldására Szervező: SZÖVETség az Élő Tiszáért Egyesület (SZÖVET) Házigazda: Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma Hely: Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20. Idő: 2020. február 28-29.

Tovább

Az arany leve

A 20 évvel ezelőtti cianid szennyeződés évfordulóján Egri Sándor tartalmas cikkben emlékeztet az azóta is megoldatlan helyzetre, a Magyar Nemzetben. Egri Sándor előadója lesz a VízVálasztó programunk Tokaji fórumának, sok évtizedes helyismerete és civil munkájának tanulságait osztja meg velünk Felvíz-alvíz: veszélyek és esélyek címmel.

Tovább

Beszámoló a szegedi VízVálasztó Fórumról

A VÍZVÁLASZTÓ FÓRUMON a Meghívón meghirdetett koncepciónak megfelelően és program szerint ismertettük a Víz Választásának táji és társadalmi igényét és tudományos-technikai lehetőségeit, meghallgattuk a vízügyi igazgató urat, ami után tartalmas szakmai beszélgetéssel zárult a Fórum. Összegzés, részletes beszámoló és felhívás javaslattételre az alábbiakban.

Tovább

120 millió forinttal támogatja a zöldtárca a civil szervezeteket

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium civil szervezeteknek meghirdetett, Zöld Forrás pályázatán 164 környezetvédelmi projekt összesen 120 millió forint támogatásban részesült, köztük  a SZÖVET is. A támogatott pályázatokból elsősorban természetvédelmi feladatok valósulnak meg, illetve környezeti nevelést és szemléletformálást célzó tevékenységet végeznek a zöld civil szervezetek.

Tovább

Biodiverzitás Pályázati Mikroalap – II. forduló – Pályázati felhívás

Az Élő Tiszáért Program a természetkímélő ártéri tájgazdálkodás meghonosítását kívánja elősegíteni a Tisza magyarországi vízgyűjtő területén. Hat mintaterületen nyújt szakmai, illetve pénzügyi támogatást olyan gazdálkodási rendszerek kiépítéséhez, melyek természetes környezetünk biológiai változatosságát gyarapítják, egyben jó megélhetést ígérnek a Tisza árterén élőknek. Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP), a Globális Környezetvédelmi Alap (GEF) és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) által támogatott

Tovább

Mikroalap nyertesek listája

A Mikroalap Pályázati kiírásra a megadott határidőig 75 db pályázat érkezett, összesen 69.098.000 forint támogatási igénnyel a 6 kistérségből.A Biodiverzitás Pályázati Mikroalap Bírálóbizottsága 2007. március 7-i ülésén hozott döntése alapján 4 kistérségben hirdetjük meg a nyertesek végleges listáját. Kesznyéten és környéke esetében a pályázatok általánosságban nem kielégítő színvonala miatt új pályázati kiírást hirdetünk meg, 6,7 millió forintos kerettel. A Borsodi

Tovább