Az Irányító Testület megalakulása

A projekt Irányító Testületének I. (alakuló) ülése 2005. november 14-én, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatalában lett megtartva. A megbeszélés elsődleges célja a projekt céljainak, tervezett eredményeinek, a felelős személyeknek és szervezeteknek – különös tekintettel az Irányító Testület feladataira -, továbbá az első negyedéves terv feladatainak bemutatása, valamint a felmerülő kérdések megvitatása volt.

A projekt céljait, tervezett eredményeit Kajner Péter programkoordinátor részletezte. A projekt általános célja, hogy a Tisza árterén a biológiai változatosság számára kedvező, fenntartható fejlődést elősegítse, valamint meghatározóvá tegye a biológiai változatosság megőrzését, gyarapítását szolgáló, holisztikus szemléletű ártéri tájgazdálkodási rendszert a Tisza mentén. Ezt négy tervezett alapprogram révén kívánja elérni.

Az első negyedéves terv feladatait Flachner Zsuzsanna monitoring szakértő részletezte, a felelős személyek és szervezetek szerepéről Tóth Péter programigazgató számolt be.