Barackvásár Érden

A Szövetség az Élő Tiszáért mozgalomhoz csatlakozó érdi meggymentés önálló lábakra áll. Az érdi civilek által szervezett közvetlen kereskedelmi akciósorozat megvalósítja a “Vásárolj helyi árut” lokálpatrióta és ökológiai alapelvet. Július 19-én, szombaton immár helyi (sóskúti) termelőtől hozzuk a sárgabarackot, illetve a jövő héttől kezdődően számíthatunk őszire is.

Az akcióban részt venni továbbra is előjegyzés alapján lehet, azaz a gyumolcs@civilhirmondo.hu drótpostacímen (vagy a (20) 97-37-112 telefonon) leadott igényeket elégítjük ki. Utcai árusítás ezúttal sem lesz, a gyümölcsöt házhoz szállítjuk, vagy a Polgárok Háza előtt 10:00-10:30 között átvehető.

A gyümülcs ún. mandula barack, azaz asztali fogyasztásra és lekvárfőzésre egyaránt alkalmas. Ára ezúttal is 260 Ft/kg lesz, 10 kg-os műanyag ládákban érkezik, melynek betéti díja 400 Ft (de az áttöltés vagy ládacsere is megoldás).

A szombati napra vonatkozó kérdésekre adott fontosabb válaszokat a ezen az oldalon közzétesszük, tehát péntek estig érdemes visszanézni. Az új információkat a jelentkezőknek drótpostán folyamatosan küldjük.

A további akciókhoz várunk és keresünk gyümölcs- és zöldségtermelő gazdákat, a szervezéshez és kiosztáshoz segítő kezeket, illetve olyan helyi kereskedőket, akik csatlakoznának az mozgalomhoz. Célunk továbbra sem a fogyasztói ár letörése, hanem a felvásárlói ár emelése.

Forrás: Érdi Civil Hírmondó