NAGY BEFŐZŐ NAPOK
ÚJABB IDŐPONT VÁLTOZÁS!
A 2009. június 09-én (kedd) 7-10 óráig meghirdetett epervásár a XII. kerület REÁL üzletnél, a MEGHIRDETETTŐL ELTÉRŐEN az előrendelteknek (e-mail és boltban rendelők) 12.30 – 14.30 óráig lesz megtartva!
Megértésüket köszönjük! A további befőző napokkal kapcsolatban kérjük, folyamatosan figyeljék honlapunkat!
1. befőző napon: SZAMÓCA
400Ft/kg érett eper
(olcsóbb lehet, de drágább nem)
Támogatjuk mert:
– Közvetlenül a gazdáktól szerezhetik be a terméket;
– Tudja mit tesz bele a befőzés során;
– Szezonális idényterméket használ, melynek így nagyobb a beltartalma;
– Törekszünk a magyar fajta termékek felhozatalára.
Szamóca befőző napok!
Vis-maior lehetséges, ha szélsőséges időjárási viszonyok lesznek! A helyszínen hirdetés alapján tájékozódhat (vis-major előző nap délutánra derül ki, illetve előrendelőinket e-mailen tájékoztatjuk)
1. 2009. június 05. péntek 16 órától 20 óráig (amíg a készlet tart).
Helyszín: XXII. ker. REÁL Üzlet (Barackos út 1.) előtti parkoló (gyümölcs) és a bolt termékei (cukor, zselésítő, celofán)
2. 2009. június 05. péntek 16-20 óráig (amíg a készlet tart).
Helyszín: III. ker. Bécsi út 221-229-es sz. háztömbök előtti parkoló az Eurocenterrel szemben, a lakásszövetkezet területén.
3. 2009. június 06. III. ker.
Helyszín: Komjádi előtti piac SZÖVET stand. 7-12 óráig.
4. 2009. június 06. III. ker.
Helyszín: Vörösvári úti (óbudai rendelő előtti MDF piac) 7-12 óráig
5. 2009. június 07. XVI. ker.
Helyszín: Sashalmi téri Magyarok Piaca 7-12 óráig
Előrendelést leadhat e-mailen jún. 03 szerda estig: info@elotisza.hu címen, NÉV, email cím, HELYSZÍN és DÁTUM megjelöléssel, valamint a kért gyümölcs MENNYISÉG megadásával.
Az előrendelést a délelőtti helyszíneken 9.30-ig tartjuk, délutáni helyszíneken csak akkor, ha megadja mikor jön érte (: 16.00; 16.30; 17.00; 17.30)
Indító receptünk:
Szamóca íz: Megtisztítva az epret összezúzzuk, s sűrűre főzzük. A főzés utáni mennyiség literéhez kb.
70-75 dkg (ízlés szerint) cukrot adunk, s ezzel már csak 15 percig főzzük. Tiszta üvegekbe töltjük.
(A recept szerint másnap kötjük le, úgy hogy a tetejére kis tartósítót teszünk). Én még forrón celofánt tettem rá, aminek az alját benedvesítettem, a száraz tetejére Na-Benzonátot tettem, s fedővel lezártam, majd száraz dunsztba tettem (alul, felül, oldalt vastagon ruhák közé).
Receptjeiket a titkar@elotisza.hu címre várjuk. Jó étvágyat!