NAGY BEFŐZŐ NAPOK

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület meghirdeti az első nagy befőző napot! Minden dömping időszak vége felé szezongyümölcsökre meg fogjuk hirdetni akciónkat, melyhez üzletek is csatlakoznak, kedvezményes cukor és befőző, eltevő kellékkel kínálatával. Várjuk recept javaslatukat, melyekből honlapunkon válogathatnak!

ÚJABB IDŐPONT VÁLTOZÁS!

A 2009. június 09-én (kedd) 7-10 óráig meghirdetett epervásár a XII. kerület REÁL üzletnél, a MEGHIRDETETTŐL ELTÉRŐEN az előrendelteknek (e-mail és boltban rendelők) 12.30 – 14.30 óráig lesz megtartva!

Megértésüket köszönjük! A további befőző napokkal kapcsolatban kérjük, folyamatosan figyeljék honlapunkat!


1. befőző napon: SZAMÓCA

400Ft/kg érett eper
(olcsóbb lehet, de drágább nem)

 

Támogatjuk mert:
– Közvetlenül a gazdáktól szerezhetik be a terméket;
– Tudja mit tesz bele a befőzés során;
– Szezonális idényterméket használ, melynek így nagyobb a beltartalma;
– Törekszünk a magyar fajta termékek felhozatalára.

Szamóca befőző napok!
Vis-maior lehetséges, ha szélsőséges időjárási viszonyok lesznek! A helyszínen hirdetés alapján tájékozódhat (vis-major előző nap délutánra derül ki, illetve előrendelőinket e-mailen tájékoztatjuk)

1. 2009. június 05. péntek 16 órától 20 óráig (amíg a készlet tart).
Helyszín: XXII. ker. REÁL Üzlet (Barackos út 1.) előtti parkoló (gyümölcs) és a bolt termékei (cukor, zselésítő, celofán)

2. 2009. június 05. péntek 16-20 óráig (amíg a készlet tart).
Helyszín: III. ker. Bécsi út 221-229-es sz. háztömbök előtti parkoló az Eurocenterrel szemben, a lakásszövetkezet területén.

3. 2009. június 06. III. ker.

Helyszín: Komjádi előtti piac SZÖVET stand. 7-12 óráig.

4. 2009. június 06. III. ker.

Helyszín: Vörösvári úti (óbudai rendelő előtti MDF piac) 7-12 óráig

5. 2009. június 07. XVI. ker.

Helyszín: Sashalmi téri Magyarok Piaca 7-12 óráig

Előrendelést leadhat e-mailen jún. 03 szerda estig: info@elotisza.hu címen, NÉV, email cím, HELYSZÍN és DÁTUM megjelöléssel, valamint a kért gyümölcs MENNYISÉG megadásával.
Az előrendelést a délelőtti helyszíneken 9.30-ig tartjuk, délutáni helyszíneken csak akkor, ha megadja mikor jön érte (: 16.00; 16.30; 17.00; 17.30)

Indító receptünk:

Szamóca íz: Megtisztítva az epret összezúzzuk, s sűrűre főzzük. A főzés utáni mennyiség literéhez kb.

70-75 dkg (ízlés szerint) cukrot adunk, s ezzel már csak 15 percig főzzük. Tiszta üvegekbe töltjük.

(A recept szerint másnap kötjük le, úgy hogy a tetejére kis tartósítót teszünk). Én még forrón celofánt tettem rá, aminek az alját benedvesítettem, a száraz tetejére Na-Benzonátot tettem, s fedővel lezártam, majd száraz dunsztba tettem (alul, felül, oldalt vastagon ruhák közé).

 

Receptjeiket a titkar@elotisza.hu címre várjuk. Jó étvágyat!